TDC er sat i spil

MediaWatch

Analytikere i Norden peger fortsat på, at en Telenor/TDC-fusion ikke er det mest logiske ægteskab. Svenske Telia vil have væsentlig større gevinst end Telenor ved et køb af SBC's ejerandel i TDC, peger flere analytikere på. Og Telia er da også stadig interesseret:

- Vi sidder ikke tilbagelænede og ser på. Telia er det selskab, som har den stærkest udtalte ambition om at vokse i Norden, siger Jan Rudberg fra Telias koncernledelse i dag til Dagens Industri.

Avisen skriver videre, at TDC i realiteten er reduceret til en brik i et spil, idet SBC - der ønsker at afvikle sine europæiske aktiviteter - blot er interesseret i en køber, der betaler så meget og så kontant som muligt for TDC-aktierne.

Skulle det blive Telenor, der render af med TDC, er spillet imidlertid stadig åbent for Telia. Det betyder nemlig, at Telenor sandsynligvis bliver nødt til at skille sig af med andelen i Sonofon. Det vil være en lækkerbisken for Telia.

- Sonofon er en renere og mere logisk forretning for Telia, siger Stefan Olsson, analytiker hos Fischer Partners, til Eko24. Han peger også på finske Elisa med datterselskabet Radiolinja som en potentiel opkøbskandidat for Telia. Ovenikøbet en mere interessant og oplagt mulighed, mener han.

Analytikere peger stadig på, at Telenor og TDC i tilfælde af et opkøb/fusion har det store problem, at de savner aktiviteter med substans i Sverige - den tunge del af det nordiske marked. Det drejer sig ikke mindst om mobil-aktiviteter.

I Norge skriver Dagens Næringsliv, at TDC-andelen kan blive for dyr for Telenor. Hvis selskabet køber SBC's andel på 42 procent, vil Telenor også blive tvunget til at byde på de resterende aktier. Dermed kan Telenor risikere at skulle punge ud med 70 milliarder kroner for TDC.

- Det vil være ugunstigt, hvis Telenor køber et selskab, der er lige så stort som det selv. Hvis der derimod er tale om fusion eller salg ved hjælp af aktier, vil synergieffekterne blive tydeligere, og Telenor komme bedre ud af det, siger analytiker Hans Neskværn hos Christiania Markets.

Ifølge den norske avis advarer et samstemmende norsk teleanalytikerkorps Telenor mod at bruge sine sparepenge i Danmark. TDC er ikke nogen drømmepartner for Telenor, mener man i Norge.

- Jeg ser lidt i Tele Danmarks portefølje som er meget interessant for Telenor. Et køb eller en fusion giver kun begrænset industriel logik, siger Asgeir Myhre fra konsulentfirmaet Teleplan.

Telenors informationsdirektør Dag Melgaard understreger da også, at samtalerne med SBC kun har haft indledende karakter. Samtalerne med amerikanske SBC er ikke kommet så langt, at der er tale om konkrete forhandlinger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter