MediaWatch

US-aktier endte fladt på rentesænkning

De ellers rente- og Fed-følsomme teknologiaktier flyttede sig bare 3,79 point fra gårsdagens lukning til indeks 2085,71, 0,18 procent højere. Dow Jones-aktierne gik 0,04 procent højere og det bredere Standard & Poors 500 indeks gik lige så marginalt 0,03 procent højere.

Iagttagerne fremhævede, at rentenedsættelsen i høj grad var ventet og indregnet i kurserne. Fed's ledsagende meddelelse fra mødet tilbød de bekymrede investorer lindring med hensyn til centralbankens indikation om at døren var åben for nye rentenedsættelser, omvendt gav Fed et mere pessimistisk billede af økonomiens tilstand end forventet.

- Markedet åbnede gaven, rev papiret væk og så efter en tillægsgave i bunden af æsken. Men da de ikke så noget på bunden, solgte de ud - næsten som en treårig julemorgen, sagde David Sowerby, markedsstrateg hos Loomis Sayles til Reuters.

Der er nu langt til næste FOMC-møde den 26. og 27. juni og analytikerne foruddiskonterer, at Wall Street for alvor vil begynde desperat at lede efter signaler om at virksomhedernes indtjening går imod bedre tider. De lavere renter øger investeringerne (der ganske vist også afhænger af outputtet) og forbedrer forbruget. Spørgsmålet er nu, hvornår det får effekt på virksomhedernes bundlinier.

Der er ikke store forventninger om bedre indtjeningstal i andet kvartal - håbene knytter sig nu til tredje og fjerde kvartals indtjeningstal.

Det var småt med selskabsspecifikke nyheder:

To store detailhandelskæder - Home Depot, der er amerikas største boligudstyrskæde og detailgiganten inden for dagligvarer Wall Mart bød på kvartalsmeddelelser. Resultaterne var imødeset med en vis interesse, idet netop disse to detailhandelskæder ses som stærke indikatorer for forbruget.

Men de to detailhandelskæder gav endnu et "mixed" billede. Wall Mart skuffede svagt, hvorimod Home Depot holdt markedets forventninger. Også her var markedets reaktion behersket - Wall Mart faldt cirka 4 procent og Home Depot steg 2 procent.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs