MediaWatch

Clear Channel er en sværvægter

De senere år har Clear Channel opkøbt virksomheder i USA og andre steder i verden. Fra 1991 har koncernen oplevet en omsætningsvækst fra 74 millioner dollar til over 5,8 milliarder dollar i fjor.

Alligevel har den voldsomme vækst og hyppige opkøb ikke gjort gældsbyrden særlig belastende for Clear Channel. I 2000 havde Clear Channel et driftsresultat på 15,6 milliarder kroner. Resultatet før skat var på 6,5 milliarder kroner.

Clear Channel står i Danmark bag den ekspanderende Radio2 og den københavnske Radio Uptown samt udbyderen af outdoor reklame, More Group.

Clear Channel kan ikke matche kolosser som Viacom, AOL/Time Warner og Disney. Men Rupert Murdochs News Corp ligger med en værdi på næsten 130 milliarder kroner lavere end Clear Channel på New York-børsen, skriver Kampanjer.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs