MediaWatch

USA bremser Internettets udbredelse

Om ikke så længe vil cyberspace være tømt for IP-adresser. Desværre er amerikanske netværks-operatører ikke specielt motiverede for at opgradere deres systemer, hvilket som afledet effekt vil bremse udviklingen af net-tilkoblede mobiltelefoner, køleskabe, biler og andre brugsgenstande, skriver Reuters

Hvor den eksisterende Internet Protokol Ver. 4 blot kan håndtere fire milliarder adresser, kan den nye version 6 håndtere 340000000000000000000000000000000 adresser.

Ifølge Reuters og norske Per Stokke vil netværksoperatørerne imidlertid ikke implementere den nye version - uden at forbrugerne først har presset dem til det.

Da Ver. 6 er del af UMTS-standarden er netværksoperatørerne nu under pres af Nokia for at indføre den teknologiske landvinding, der er nødvendigt for det mobile Internet.

EU har allerede oprettet en aktionsgruppe som skal tilskynde overgangen til den nye teknologi.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs