MediaWatch

AOL TW klar til EU bredbåndsalliancer

Storbritanniens største kabel TV selskab NTL og en række europæiske aktører er allerede ved forhandlingsbordet - det er i øvrigt første gang efter sammenlægningen af de to selskaber America Online og Time Warner, at AOL Time Warner ser på markedsekspansion udenfor USA.

En aftale mellem AOL Time Warner og en stor europæiske partner vil kunne sætte nyt skub i udbredelsen af bredbåndstjenester - ikke mindst fordi europæiske ejere af indhold vil kunne se omridset af ny amerikansk konkurrence på hjemmemarkedet.

At et amerikansk indtog i EU er forestående støttes desuden af de amerikanske konjunkturer - med udsigt til afmatning i den amerikanske økonomi er investeringer udenfor USA en næsten prædefineret ledelsesdisposition.

AOL Time Warners ypperstepræst, bestyrelsesformanden Steve Case, sagde for nylig, at selskabet ønsker at udvide indtjeningen udenfor USA fra nuværende 17 procent til 50 procent over de næste 10 år. Han tilføjede, at selskabet var klar til at foretage strategiske investeringer i EU allerede i indeværende år.

AOL Time Warner sætter sig til bordet med en bred vifte af kvalitetsindhold - europæiske selskaber som NTL og andre aktører har distributionen. Dermed er der stor sandsynlighed for, at tidlige partnerskabsaftaler vil være baserede på deling af indtægter fra bredbåndstjenester.

AOL skal ikke have penge op af lommen, og selskabets mange varemærker sikres eksponering igennem etablerede distributionskanaler.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs