MediaWatch

IBM udfordrer Microsoft

Selskabet, der i dag understøtter Microsofts operativsystemer og applikationer, har indtaget rollen som den ledende forkæmper for det gratisbaserede Linux operativsystem. Linux regnes i dag for det hurtigst voksende system på markedet, og er dermed den største konkurrent til Microsofts Windows operativsystem, skriver Financial Times.

IBM planlægger, at tilbyde udviklere forskellige værktøjer så de får muligheden for at skabe en ny type af internetbaserede e-business services. Ifølge Steve Mills, øverste chef for IBM Software Group, er dette tiltag markant anderledes fra Microsofts .NET strategi og han ser det faktum, at kunderne ikke behøver at vente på den komplette .NET strategi, men kan starte med det samme, som et vigtigt konkurrenceparameter.

IBMs målsætning er på sigt, at hjælpe virksomhederne med at udvikle "web services", som kan håndtere forretningsprocesserne automatisk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs