MediaWatch

IBM udfordrer Microsoft

Selskabet, der i dag understøtter Microsofts operativsystemer og applikationer, har indtaget rollen som den ledende forkæmper for det gratisbaserede Linux operativsystem. Linux regnes i dag for det hurtigst voksende system på markedet, og er dermed den største konkurrent til Microsofts Windows operativsystem, skriver Financial Times.

IBM planlægger, at tilbyde udviklere forskellige værktøjer så de får muligheden for at skabe en ny type af internetbaserede e-business services. Ifølge Steve Mills, øverste chef for IBM Software Group, er dette tiltag markant anderledes fra Microsofts .NET strategi og han ser det faktum, at kunderne ikke behøver at vente på den komplette .NET strategi, men kan starte med det samme, som et vigtigt konkurrenceparameter.

IBMs målsætning er på sigt, at hjælpe virksomhederne med at udvikle "web services", som kan håndtere forretningsprocesserne automatisk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs