MediaWatch

Svensk 3G-net snart færdigstrikket

Hvis ikke operatørerne kan finde ud af at samarbejde, frygter Kommunförbundet og Boverket ifølge Dagens Industri 30.000 sendemaster, der alle kræver byggetilladelse.

Selv om Telia og Tele2 nu er sprunget fra forhandlingerne om et fælles sendenet, opfordrer Kommunförbundet stadig den første operatør ude i marken til at bygge masterne 10-12 meter højere end nødvendigt, så der også er plads til til efterfølgende kolleger.

Ifølge Kommunförbundets Bertil Adolfsson er Telia og Tele2 bange for at tabe forspring til operatører som HI3G og Orange, der i dag ikke har noget mobil-net i Sverige.

På samme måde som at Telia og Tele2 har slået sig sammen om at holde forspringet, er nye aktører som Orange og HI3G tæt på et formaliseret samarbejde.

Med to store net-grupperinger bliver omkostningerne for det svenske 3G-net dog noget mindre end frygtet. I forbindelse med præsentationen af licens-vinderne i december nævntes etableringsomkostninger i størrelsesordenen 100 milliarder svenske kroner. Med samarbejdet reduceres omkostningerne til halvdelen af det nævnte beløb.

Efter at Telia for nyligt overraskende har valgt Nokia og Siemens som hovedleverandører i Finland, Norge og Danmark står valget for svensk orange nu mellem Nokia, Ericsson og franske Alcatel, der er Oranges globale leverandør af 3G. Ekonomi24.se spår at Nokia og Ericsson nu dukker op som leverandører i hver sin net-konstellation.

Fra Storbritannien melder British Telecom, at man har udskudt sin plan om at lancere højhastigheds-internet på Isle of Man til sent på sommeren. Maj var ellers planlagt til lanceringen. Det er problemer hos den japanske leverandør af terminaler, NEC, der tvinger BT til at udskyde premieren.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs