MediaWatch

Liikanen går ind for fælles 3G net

Liikanen talte i går på et seminar i Stockholm arrangeret af Telia. Her fortalte Liikanen, at han har en åben og positiv holdning til, at operatørerne deles om nettene til fremtidens 3G mobiltelefoni. Det kan for eksempel ske ved at operatørerne stifter fælles selskaber som etablerer og driver nettet, frekvenser, antenner, master og de områder, hvor basisstationerne opstilles, skriver Vision.

Liikanen mener ikke, at det i et land som Sverige vil være fornuftigt at kræve, at alle operatørerne har eget net. Kommissæren understreger dog, at operatørerne skal respekterer konkurrencereglerne, så der ikke opstår situationer, hvor to operatører sidder på hele markedet.

EU-kommissionen arbejder på at opstille fælles retningslinier for, at mobiloperatørerne kan deles om netværkene til fremtidens 3G mobiltelefoni. Telekommissæren mener ikke, at operatørerne skal vente på, at EU bliver færdig med arbejdet. Det er ifølge Liikanen ikke EU's opgave at bestemme, hvordan udbygningen af 3G nettene skal foregå, og kommissæren opfordrer derfor operatørerne til at tage sagen i egen hånd.

Liikanen afviser, at der kan blive tale om, at EU går ind og kompenserer de operatører, som i visse lande - for eksempel Tyskland og Storbritannien - har betalt alt for høje priser for retten til at drive 3G mobiltelefoni.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs