MediaWatch

En halv milliard benytter GSM

Den verdensomspændende mobilstandard er dermed den mest udbredte globalt set og GSM-brugerne kan således roame i flere end 168 af verdens lande.

Alan Hadden, præsident for Global Mobile Suppliers Association industriens organ for GSM og 3G udbyderne, kalder GSM den mest succesfulde mobile platform nogensinde, og via dets åbne struktur og globale roamingmuligheder er det den optimale platform at bygge fremtidens mobile strategier ud fra.

Ifølge Ericssons egne oplysninger er brugerne i 139 netværk fordelt på 79 lande idag tilkoblet GSM- services fra selskabet.

Selskabet oplyser endvidere, at det ligeledes har sikret sig aftaler med en række ledende operatører om leveringen af GPRS General Packet Radio Service. Leverancer af den konkurrerende standard WCDMA hører også til selskabets forretningsområder.

Ericsson har i den seneste tid haft det svært og nedskæringer samt et dramatisk fald i aktiekursen har hørt til noget nær dagens orden. Konkurrencen fra giganten Nokia er også med til at sætte pres på den svenske fremstiller af mobiltelefoner og netværksløsninger.

Nokia nærmer sig således Ericsson på området for netværk, mens Motorola og Siemens lægger pres på selskabets position på mobilområdet.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs