MediaWatch

Truer TvDanmark på sendetilladelsen

Ifølge reklamelovgivningen tillades 12 minutters reklamer per klokketime, men i torsdags sendte TvDanmark2 reklamer i 16,22 minutter mellem klokken 20 og 21. I tidsrummet 20 til 21 har kanalen hver dag siden sidste mandag overtrådt reglen med i gennemsnit to minutter, viser Gallups TV-tal.

Informationschef Mikkel Faurholdt, TvDanmark, beklager og oplyser, at programmet har manglet stof, fordi det har én deltager færre, end oprindelig planlagt. Det har gjort programmet lidt kortere, og reklameandelen tilsvarende længere.

TvDanmark2 har været til debat i flere omgange i Radio- og TV-nævnet, og Nævnets formand, Mogens Koktvedgaard, truer nu TvDanmark med, at kanalen ikke kan blive ved at overtræde de forskellige reklameregler.

- På et tidspunkt når vi til en grænse, og konsekvensen er jo den frygtelige, at TvDanmarks sendetilladelse forsvinder. Før eller senere vil sværdet falde, siger han til Politiken.

Den 10 .maj afvikles Big Brother-finalen. Finalen mellem klokken 20:00 og 22:45 er opdelt i seks programmer, hvilket udløser syv reklameblokke og risiko for flere reklameovertrædelser. Det afviser Mikkel Faurholdt med, at man nu er fuldt opmærksom på de lidt kortere programlængder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs