Truer TvDanmark på sendetilladelsen

MediaWatch

Ifølge reklamelovgivningen tillades 12 minutters reklamer per klokketime, men i torsdags sendte TvDanmark2 reklamer i 16,22 minutter mellem klokken 20 og 21. I tidsrummet 20 til 21 har kanalen hver dag siden sidste mandag overtrådt reglen med i gennemsnit to minutter, viser Gallups TV-tal.

Informationschef Mikkel Faurholdt, TvDanmark, beklager og oplyser, at programmet har manglet stof, fordi det har én deltager færre, end oprindelig planlagt. Det har gjort programmet lidt kortere, og reklameandelen tilsvarende længere.

TvDanmark2 har været til debat i flere omgange i Radio- og TV-nævnet, og Nævnets formand, Mogens Koktvedgaard, truer nu TvDanmark med, at kanalen ikke kan blive ved at overtræde de forskellige reklameregler.

- På et tidspunkt når vi til en grænse, og konsekvensen er jo den frygtelige, at TvDanmarks sendetilladelse forsvinder. Før eller senere vil sværdet falde, siger han til Politiken.

Den 10 .maj afvikles Big Brother-finalen. Finalen mellem klokken 20:00 og 22:45 er opdelt i seks programmer, hvilket udløser syv reklameblokke og risiko for flere reklameovertrædelser. Det afviser Mikkel Faurholdt med, at man nu er fuldt opmærksom på de lidt kortere programlængder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også