MediaWatch

Framfab-emission i fare

Dagens Industri har gennemført en mini-rundspørge blandt investment-banker og svarene er generelt ret negative.

Hvor Nordea Securities nævner muligheden af konkurs, mener UBS Warburg, at Framfab er blevet en ret uinteressant virksomhed. Også de institutionelle investorer har tabt interessen.

Redningsplanen, som den blev præsenteret mandag, indebærer to aktieemissioner på henholdsvis 175 og 150 millioner svenske kroner. Hvor den første henvender sig til institutionelle investorer går den anden efter almindelige aktionærere. Prisen for de nye aktier er en svensk krone stykket.

Den svenske investmentbank HSBC har i et brev til sine kunder skrevet, at forhåbningerne til at kunne vende udviklingen med "kun" 300 millioner svenske kroner er alt for optimistiske. Framfab sætter alt for stor lid til, at alliancen med amerikanske EDC skal bære frugt.

HSBC henviser til, at Framfab-aktien fremdeles er dyrere end de fleste IT-aktier og sammenligner med Adcore, Cell Network og Icon Medialab.

I Norge, hvor Framfab ellers ville afvikle, står medarbejderne ifølge Digitoday parat til at overtage fremtidsvirksomheden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs