MediaWatch

USA børs: Nasdaq op – Dow ned

Bluechips-aktierne i Dow Jones lukkede i 10.876,68 - 0,2 procent lavere.

Iagttagere peger på en udbredt tendens til såkaldt sektor rotation de seneste børsdage:

Investorerne satser på, at teknologiselskaberne først vil drage fordel af en tilbagevenden til et bedre klima for US-økonomien og derfor købes der ind i de hårdt ramte tech-aktier og sælges ud af Old Economy aktierne med mere moderate vækst- og indtjeningsudsigter.

"Vi ser et skift ind i teknologiaktierne. Der er nu en stigende opfattelse af, at US-økonomien har nået bunden og vil vise forbedringer i de kommende måneder", udtaler Alan Skrainka, markedsstrateg hos Edward Jones til Reuters.

Et af de selskaber, der drog fordel af denne udvikling i går var Cisco, der også havde nyheder om en router-ordre fra telefonselskabet Global Crossing til markedet. Herudover fik Cisco, Juniper Networks og Microsoft medvind fra analytikerkommentarer og rygter i markedet om, at selskaberne nu oplevede bedre end forventede salgstal. Cisco gik hele 12 procent højere og Juniper lukkede 3 procent højere.

På den makro-økonomiske nøgletalsfront, der også i høj grad har haft markedets bevågenhed i ugens løb var det småt med nyheder onsdag. Marts industriordrer lå over forventningerne, men forbedringen lå især i den volatile transportsektor, der påvirkes stærkt af bilsalg og ordrer fra militæret.

Herudover fortalte en Fed undersøgelse, at økonomien fortsatte med at vokse i marts og begyndelsen af april, om end i et roligere tempo - samt at lønpresset, der kan udløse inflation, var aftagende. Begge nyheder understøttede således det forbedrede makroøkonomiske billede, der mere og mere tegner til at US-økonomien undgår recession.

Markedet forventer mindst en 0,25 procents rentenedsættelse ved FOMC-mødet den 15. maj, og økonomerne er delt cirka fifty-fifty på spørgsmålet om, hvorvidt der bliver tale om en halv eller en kvart procent.

Fredag byder på ugens vigtigste nøgletal for US-økonomien i form af arbejdsløsheds- beskæftigelsestal.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs