MediaWatch

USA børs: Nasdaq op – Dow ned

Bluechips-aktierne i Dow Jones lukkede i 10.876,68 - 0,2 procent lavere.

Iagttagere peger på en udbredt tendens til såkaldt sektor rotation de seneste børsdage:

Investorerne satser på, at teknologiselskaberne først vil drage fordel af en tilbagevenden til et bedre klima for US-økonomien og derfor købes der ind i de hårdt ramte tech-aktier og sælges ud af Old Economy aktierne med mere moderate vækst- og indtjeningsudsigter.

"Vi ser et skift ind i teknologiaktierne. Der er nu en stigende opfattelse af, at US-økonomien har nået bunden og vil vise forbedringer i de kommende måneder", udtaler Alan Skrainka, markedsstrateg hos Edward Jones til Reuters.

Et af de selskaber, der drog fordel af denne udvikling i går var Cisco, der også havde nyheder om en router-ordre fra telefonselskabet Global Crossing til markedet. Herudover fik Cisco, Juniper Networks og Microsoft medvind fra analytikerkommentarer og rygter i markedet om, at selskaberne nu oplevede bedre end forventede salgstal. Cisco gik hele 12 procent højere og Juniper lukkede 3 procent højere.

På den makro-økonomiske nøgletalsfront, der også i høj grad har haft markedets bevågenhed i ugens løb var det småt med nyheder onsdag. Marts industriordrer lå over forventningerne, men forbedringen lå især i den volatile transportsektor, der påvirkes stærkt af bilsalg og ordrer fra militæret.

Herudover fortalte en Fed undersøgelse, at økonomien fortsatte med at vokse i marts og begyndelsen af april, om end i et roligere tempo - samt at lønpresset, der kan udløse inflation, var aftagende. Begge nyheder understøttede således det forbedrede makroøkonomiske billede, der mere og mere tegner til at US-økonomien undgår recession.

Markedet forventer mindst en 0,25 procents rentenedsættelse ved FOMC-mødet den 15. maj, og økonomerne er delt cirka fifty-fifty på spørgsmålet om, hvorvidt der bliver tale om en halv eller en kvart procent.

Fredag byder på ugens vigtigste nøgletal for US-økonomien i form af arbejdsløsheds- beskæftigelsestal.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs