Flere mulige købere af norsk TV2

MediaWatch

I dag indrømmer Schibsted, at man gør sig visse overvejelser. Årsagen skulle være, at TV2 ikke er en del af kernevirksomheden. First Securities har vurderet norsk TV2 til en værdi på 3,6 milliarder kroner, skriver Vision

Ifølge Schibsteds TV-chef Jan-Erik Knarbakk har mellem fem og ti aktører fået et tilbud om at købe kanalen. Det menes, at i hvert fald TV4s ejere, Bonniers, og MTG har fået tilbuddet. Et samarbejde mellem kanalerne kan tilføre synergieffekt indenfor indkøb, produktion og transmission. I dag samarbejder TV2 og TV4 om programindkøb.

Desuden bekræfter norske Telenor, at man overvejer et køb. Telenor ejer i forvejen halvdelen af Canal Digital, hvor TV2 er en vigtig drivkraft af penetration.

Ifølge Dagens Næringsliv er det sandsynligt, at norske A-Pressen og Egmont har forkøbsret. De ejer, ligesom Schibsted, 33,3 procent af TV2. Aktierne skulle således have en værdi af 1,2 milliarder kroner for hver af de tre delejere.

Norske TV2 har været en ren guldkalv for ejerne. Kanalen har haft sendetilladelse til at sende jordbaseret landsdækkende kommerciel TV siden 1991, men netop i disse uger er koncessionen i frit udbud. TV2s koncession løber til og med 2002.

Tidsfristen for at søge licensen i Norge udløber den 30. maj, og koncessionen placeres inden nytår.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også