MediaWatch

Optimismen i behold efter NAPM-indeks

Nasdaq-indekset steg 2,46 procent til 2168,29. Bluechips-indekset Dow Jones steg med dagligvare giganten Procter & Gamble i front 1,52 procent og det bredere Standard & Poors 500 indeks lukkede 1,36 procent højere.

NAPM-indekset, der af Fed betragtes som en meget vigtig og driftssikker konjunkturindikator, efterlod døren åben for nye rentenedsættelser fra centralbanken, udtalte iagttagere. De fleste hælder nu til en 0,25 procents rentenedsættelse ved FOMC-mødet den 15 maj, frem for en 0,5 procents rentenedsættelse. Men renteforhåbningerne og vurderingerne kan lynhurtigt skifte med fredagens offentliggørelse af arbejdsløshedstal.

Teknologiaktierne, der havde ligget lavere først på børsdagen gik frem sent på eftermiddagen. Mange investorer satser nu på, at markedet er ved at have nået en bund efter kursnedgangene i første kvartal:

"Investorerne ser seks måneder frem og med priser der ser attraktive ud i forhold til priserne ved samme tid sidste år, så er der fin handel i markedet og markedet opgiver ikke stigningerne", udtalte Michael Lyons, senior aktiehandler hos Morgan Stanley til Reuters.

Der vil i aften dansk tid blive offentliggjort den såkaldte "Beige book" om US-økonomien tilstand, men med en række udtalelser fra Fed repræsentanter i ugens løb forventes denne ikke at rumme det store nyt.

Torsdag kommer NAPM-indekset uden for fremstillingssektoren. Og ikke mindst fredag vil markedet få væsentlige signaler i form af arbejdsmarkedsrapporten.

Mediawatch analyserer udviklingen i den amerikanske økonomi i nyhedsbrevet, der udkommer på fredag.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs