Letsbuyit ud med stort underskud

MediaWatch

Det lykkes Letsbuyit, der lå i betalingsstandsning fra december til februar, at øge nettoomsætningen fra 2,2 millioner euro i 1999 til 38,2 millioner i 2000. Salgsfremgangen skyldes ifølge Letsbuyit hovedsagelig en øget mærkekendskab som følge af succesfuld marketing og selskabets europæiske ekspansion.

Nettotabet blev på 141,7 millioner euro som følge af betydelige investeringer i bygninger, brand samt tekniske og personalemæssige ressourcer i forbindelse med selskabets europæiske ekspansion.

Det medførte omkostninger på 137,2 millioner euro samt 14,6 millioner i engangsomkostninger i forbindelse med selskabets restrukturering og betalingsstansning.

Letsbuyit har siden årets start restruktureret selskabet og lukket syv af 13 kontorer. Samtidig har man reduceret arbejdsstyrken fra over 300 til omkring 130 medarbejdere.

Den fremtidige strategi går på at forbedre driftsresultaterne ved at fokusere på selskabets nøglemarkeder og her opbygge en mere selektiv produktportefølje med højere profitmargin. Letsbuyit vil desuden øge effektiviteten indenfor logistik og medlemsservicer samt reducere leverandørbasen.

Letsbuyit forventer at være lønsom fra fjerde kvartal 2001. Selskabet, der er noteret på Frankfurt-börsen Neuer Mark, oplyser desuden, at det netop har sikret sig en finansaftale på 25 million fra GEM Group som skal bidrage til selskabet fortsatte vækst.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også