MediaWatch

Powell mægler i transatlantisk strid

Forsvarsministeriet har hidtil modsat sig salget til hollænderne, mens det amerikanske finansministerium har sagt god for handlen. Pentagon frygter, at sofistikeret mikrochip- og optisk teknologi er i fare, hvis handlen går igennem, skriver Wall Street Journal.

Mens den amerikanske regering således strides internt, ventes det, at Doug Dunn, topchef for det hollandske firma, rejser til Washington i næste uge i et forsøg på at få Bush-administrationen til at godkende det transatlantiske opkøb.

De amerikanske forsøg på at bremse den én milliarder dollar store handel har også provokeret den hollandske regering, hvor økonominister Annemarie Jorritsma torsdag indkaldte den amerikanske ambassadør for at give udtryk for sine bekymringer.

- Vi respekterer fuldt ud USA's legitime sikkerhedskrav, men den hollandske regering betragter opkøbet som en kommerciel transaktion mellem to selskaber, sagde ministeren.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs