Vivendi vil have Canal Digital

MediaWatch

Vivendi ønsker ifølge Financial Times kontrol med den nordiske tv-distributør for at forbedre resultaterne i Canal+, som er et 100 procent Vivendi-ejet datterselskab. Canal Digital ejes 50 procent af Telenor, og 50 procent af Canal+, der er Europas største operatør inden for betalings-tv.

- Jeg er ikke tilfreds med resultaterne i de nordiske lande, og derfor har vi seriøse forhandlinger med Telenor, siger Denis Olivennes, chef for Canal+ og medlem af direktionen i Vivendi Universal.

Erik Nord, direktør i Telenor Broadband og vicekoncernchef i Telenor, har imidlertid ingen planer om at skaffe sig af med koncernens ejerandel i Canal Digital.

- Det er muligt de ønsker at købe, men vi har ingen intentioner om at sælge, siger Nord til dn.no. Han begrunder det med, at Telenors satsning på bredbåndstjenester udgør en del af koncernens kerneinteresser og at ejerandelen i Canal Digital også har strategisk interesse.

På spørgsmålet om Telenor vil beholde Canal Digital uanset hvor meget Vivendi skulle være villig til at betale, svarer Nord dog, at "alt er til salg for penge".

Ifølge den britiske finansavis skulle Vivendi også være interesseret i at fusionere Canal+ Nordic med MTG's TV1000.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter