MediaWatch

Det italienske TV-marked i søgelyset

Under overskriften "Hvorfor Silvio Berlusconi er uegnet til at regere Italien" tager The Economist den aktuelle politiske og mediemæssige situation op i Italien. Anledningen er selvfølgelig det kommende italienske valg, hvor Berlusconi i dag står som favorit til at vinde og derved indtage posten som ministerpræsident.

The Economist gør opmærksom på konsekvenserne i tilfælde af at Berlusconi bliver regeringsleder. I så fald vil han kontrollere 90 procent af det italienske TV-marked, idet det statslige TV-selskab RAI herefter også vil falde ind under Berlusconi's mere eller mindre direkte indflydelse.

Det italienske TV-marked er et af de største i Europa og valget i Italien vurderes af The Economist til at få stor betydning for de fremtidige udsigter på markedet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs