MediaWatch

Femte radiokanal møder modstand

KOMM har svært ved at acceptere, at en kommerciel konkurrent skal have lokalradioernes frekvenser. Kommer det så vidt, skal der en klækkelig erstatning på bordet, sagde formanden Bent Helvang ifølge radionyt.com.

KOMMs advokat Bjarke Vejby har sendt et brev til Kulturministeriet, hvori han skriver, at der ikke er lovmæssig hjemmel til den valgte fremgangmåde med at inddrage frekvenser fra lokalradioerne. KOMM har ikke - tre måneder efter brevet er sendt - modtaget noget svar fra ministeriet.

Forhandlingerne med KODA har også været på KOMMs agenda i det sidste år, og status er, at der ligger et resultat om en 15 procents reduktion af de høje musikafgifter. Som tingene tegner nu, kan forhandlingerne først ventes afsluttet om et år.

KOMM er i øvrigt slet ikke glade for de borgerliges forslag om, at der gennemføres en grundig analyse af frekvensanvendelsen på FM båndet i Danmark med henblik på at udnytte frekvenserne mere effektivt, hvilket måske kan skaffe plads til flere stationer. KOMM ønsker ikke mere konkurrence, fastslog Bent Helvang.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs