MediaWatch

Ericsson ikke længere treer

Den tyske elektronikgruppe Siemens meddeler i en pressemeddelelse, at koncernen har solgt 6,9 millioner mobiltelefoner i første kvartal og dermed for første gang indtager pladsen som den tredjestørste producent af mobiltelefon i verden. Ericsson meddelte i sit kvartalsregnskab i forrige uge, at selskabet solgte 6,2 millioner mobiltelefoner i første kvartal. Det skriver Reuters.

Verdens suverænt største mobiltelefonproducent er finske Nokia, med en markedsandel på 40 procent. Andenpladsen indtages af amerikanske Motorola. Ericsson estimerer verdensmarkedet til at være på mellem 430 og 480 millioner enheder i år, og at dets markedsandel faldt til 7-8 procent i første kvartal fra omkring 10 procent i slutningen af forrige år.

Ifølge en analytiker, Gunnar Andersson fra Handelsbanken i Stockholm, drejer det sig mere om prestige, hvem der ligger på tredjepladsen eller fjerdepladsen, end det drejer sig om økonomi. Det vigtigste i denne forbindelse er, at Ericsson taber markedsandele.

Ericsson har allerede taget konsekvensen af problemerne med faldende markedsandele og har indgået en alliance med japanske Sony på mobiltelefon-området.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs