MediaWatch

Ericsson ikke længere treer

Den tyske elektronikgruppe Siemens meddeler i en pressemeddelelse, at koncernen har solgt 6,9 millioner mobiltelefoner i første kvartal og dermed for første gang indtager pladsen som den tredjestørste producent af mobiltelefon i verden. Ericsson meddelte i sit kvartalsregnskab i forrige uge, at selskabet solgte 6,2 millioner mobiltelefoner i første kvartal. Det skriver Reuters.

Verdens suverænt største mobiltelefonproducent er finske Nokia, med en markedsandel på 40 procent. Andenpladsen indtages af amerikanske Motorola. Ericsson estimerer verdensmarkedet til at være på mellem 430 og 480 millioner enheder i år, og at dets markedsandel faldt til 7-8 procent i første kvartal fra omkring 10 procent i slutningen af forrige år.

Ifølge en analytiker, Gunnar Andersson fra Handelsbanken i Stockholm, drejer det sig mere om prestige, hvem der ligger på tredjepladsen eller fjerdepladsen, end det drejer sig om økonomi. Det vigtigste i denne forbindelse er, at Ericsson taber markedsandele.

Ericsson har allerede taget konsekvensen af problemerne med faldende markedsandele og har indgået en alliance med japanske Sony på mobiltelefon-området.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs