MediaWatch

Foreløbigt stop for US-kursfald

Gårsdagens 2,14 procent stigning i Nasdaq indekset til 2.059,80 bragte indekset lidt højere over det psykologisk vigtige 2000-skel.

Markedet fik god hjælp af nye og bedre end ventede tal for hussalg for marts, der gjorde frygten for at US-økonomien er ved at falde ud af sengen - hvad forbruget angår - lidt mindre truende.

Alligevel er der meget delte meninger på Wall Street om, hvorvidt økonomien er stærk nok til at fastholde de seneste stigninger. Gårsdagens stigning kan være med til at opbygge tillid til markedet, men iagttagere skønner også, at der sidder mange investorer med fingeren på aftrækkeren for at sikre sig, hvad der er tilbage af de seneste stigninger.

Med gårsdagens stigning vandt Nasdaq-indekset hele tirsdagens fald tilbage. Men indekset har stadig tabt 5 procent på ugen og 16,6 procent i år - og ligger 63 procent fra sidste års rekord niveau sat i marts.

De asiatiske aktier tog retning af US-aktierne og det japanske Nikkei indeks steg 1,1 procent. De fleste europæiske markeder forventes at åbne højere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs