MediaWatch

Brev skaber radiokonflikt

ANR og firmaet FrekvensMedia har i et brev påstået, at Radio2 ikke har lokal tilstedeværelse og at formålet med Radio 2 Nordjylland er, at der skal "trækkes penge ud af nordjydernes lommer til aktionærerne på den amerikanske Nasdaq-børs". Brevet er sendt til potentielle annoncører i Nordjylland, skriver radionyt.com.

Den slags påstande er Radio 2 i København temmelig utilfredse med, og stationen har derfor taget retslige skridt imod ANR. Brevets indhold er i strid med markedsføringsloven, hævder advokat for Radio 2 A/S, Christian Scherfig. Han skrev mandag til ANR og gjorde opmærksom på, at oplysningerne var faktuelt forkerte:

For det første har Radio 2 en lokal tilstedeværelse i Nordjylland og for det andet er det ikke korrekt, at Radio 2 A/S tilfører Clear Channel Communications - endsige dette selskabs aktionærer - del i Radio 2 A/S' økonomiske midler, præciserer Scherfig, der også gør opmærksom på, at brevet "i sin tone og oplysning generelt er misrekommanderende overfor Radio 2 A/S".

ANR har ikke reageret på skrivelsen fra Radio2s advokat, og det betyder at radiostationen indleder retslige skridt for at få udtaget en stævning mod ANR. Radio 2 vil kræve erstatning som følge af den skadevirkning brevet har afstedkommet og vil have nedlagt fogedforbud mod videre distribution af brevet.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs