MediaWatch

i-data - op og ned med Vitesse

Ser vi på Vitesse's lukning "over there" mandag i kurs 32,44 dollar, med et fald på 6,70 procent, så står i-data til at skulle aflevere lidt mere tilbage af sidste uges kraftige stigninger ved tirsdagens åbning.

Siden i-data's salg af datterselskabet Exbit til den amerikanske chipsproducent Vitesse Semiconductor, har i-data's aktiekurs gungret op og ned med Vitesse. Forklaringen er ganske enkel - for i-data er har simpelthen fået betaling i Vitesse-aktier.

Mediawatch spurgte i fredags i-data's finansdirektør - Karsten Dyhrberg om, hvordan det føltes at have en aktiekurs, der svinger med Vitesse:

"Generelt er vi ikke meget for at give kommentarer til aktiekurser", fortalte Karsten Dyhrberg, der alligevel godt ville åbne lidt op i lyset af den noget specielle situation.

"Med hensyn til Vitesse er det naturligt, at når et så væsentligt aktiv skifter værdi, så påvirker det også vores samlede værdi", sagde finansdirektøren og tilføjede - "Jeg ved ikke om det er overdrevet. Det er investorerne, der bestemmer og der er i høj grad tale om matematik".

Herudover sagde i-data's finansdirektør, at i-data fandt det væsentligt at understrege, at der var en virksomhed udover Vitesse - i-data, der skulle bedømmes løbende, og at man nu arbejdede på et langt og sejt træk med igen at opbygge i-data's troværdighed efter det lange kursfald.

På spørgsmålet om, hvorvidt i-data's kurssammenhæng med Vitesse var irriterende eller en kærkommen gave, sagde Karsten Dyhrberg:

"Ja, OK - Kærkommen gave kan du jo godt sige. Den kommer fint og selvfølgelig er vi tilfredse med at den handel vi lavede og fra starten syntes var god, bliver bedre og bedre. Den negative modtagelse af handlen ( Exbit til Vitesse, red. ) var vi både overraskede og skuffede over", sagde Karsten Dyhrberg, der i sidste uge kunne gå på week-end med en 38 procents stigning i aktiekursen.

Som førnævnt faldt Vitesse i går 6,70 procent. En række af de øvrige store US-chips-aktier havde tilsvarende fald. Gårsdagens kursfald kommer på baggrund af en nedjustering fra Merill Lynch, hvor Merill's tech-anaytiker skar sin anbefaling ned fra Akkumuler til Neutral af en række førende chipsaktier - blandt andet - Intel, Applied Micro Circuits, PMC-Sierra og Vitesse. Merill's analytiker mente, at chipsaktierne "havde fået for meget" i det seneste opsving og fandt ikke, at der var hold i antydningerne om at "bunden var nær" for sektoren.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs