Nye fokusområder for Telestyrelsen

MediaWatch

Fokusområderne er blandt andet konkurrencefremme, herunder behovet for fortsat regulering af samtrafikområdet, forbrugerforhold samt anvendelsen af begrænsede ressourcer (frekvensressourcer) til yderligere fremme af konkurrencen på markedet for højhastighedsadgang til internettet.

Konkurrencen i telesektoren er fortsat i høj grad muliggjort af - og baseret på - mulighederne for indgåelse af aftaler om samtrafik. Der vil derfor fortsat være behov for et aktivt tilsyn med, at de samtrafikregler, der regulerer forholdet mellem udbydere af telenet og teletjenester, til stadighed efterleves i praksis og i overensstemmelse med lovgivningens intentioner.

For at fremme konkurrencen på især markedet for hurtige adgangsveje vil Telestyrelsen gennem administrationen af de begrænsede ressourcer medvirke til at sikre bredest mulig adgang for både udbydere og forbrugere til alle netværksamfundets moderne og avancerede trådløse teknologier.

Hvad angår forbrugerforhold, vil Telestyrelsen medvirke til at sikre at alle borgere i Danmark føler sig velinformerede om tjenesteudbuddet på teleområdet, herunder sikre at forbrugerne føler sig velinformerede og godt rådgivet om mulighederne for at etablere adgang til Netværkssamfundet.

Dette indebærer blandt andet at Telestyrelsen fortsat vil informere bredt om priser og kvalitet på tjenester, således at forbrugerne kan træffe rationelle valg af ydelser. På baggrund af ministerens netværksredegørelse 2000 vil Telestyrelsen i de kommende år sætte fokus på:

- Kvaliteten af de internetprodukter, som udbydes til private forbrugere. Telestyrelsen vil udarbejde en form for kvalitetsguide, hvor de udbudte internetprodukter vurderes og sammenlignes alt efter kvalitet og pris.

- Øget udbredelse af højhastigheds- og bredbåndsforbindelser, således at alle borgere i Danmark får mulighed for at deltage aktivt i netværkssamfundet.

- "Konvergens i hverdagen", som skal føre til et samlet bud på, hvordan de identificerede strukturelle, regulerings- og finansieringsmæssige problemstillinger ved mediekonvergensen kan imødegås politisk.

For at sikre at Telestyrelsen - også i fremtiden - på tilfredsstillende vis kan løse de nuværende opgaver og de nye opgaver, som Telestyrelsen er på vej til at få, blev der i 2000 arbejdet med en udvikling af Telestyrelsens organisation.

Den nye organisation trådte i kraft 1. januar 2001.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også