MediaWatch

Nye fokusområder for Telestyrelsen

Fokusområderne er blandt andet konkurrencefremme, herunder behovet for fortsat regulering af samtrafikområdet, forbrugerforhold samt anvendelsen af begrænsede ressourcer (frekvensressourcer) til yderligere fremme af konkurrencen på markedet for højhastighedsadgang til internettet.

Konkurrencen i telesektoren er fortsat i høj grad muliggjort af - og baseret på - mulighederne for indgåelse af aftaler om samtrafik. Der vil derfor fortsat være behov for et aktivt tilsyn med, at de samtrafikregler, der regulerer forholdet mellem udbydere af telenet og teletjenester, til stadighed efterleves i praksis og i overensstemmelse med lovgivningens intentioner.

For at fremme konkurrencen på især markedet for hurtige adgangsveje vil Telestyrelsen gennem administrationen af de begrænsede ressourcer medvirke til at sikre bredest mulig adgang for både udbydere og forbrugere til alle netværksamfundets moderne og avancerede trådløse teknologier.

Hvad angår forbrugerforhold, vil Telestyrelsen medvirke til at sikre at alle borgere i Danmark føler sig velinformerede om tjenesteudbuddet på teleområdet, herunder sikre at forbrugerne føler sig velinformerede og godt rådgivet om mulighederne for at etablere adgang til Netværkssamfundet.

Dette indebærer blandt andet at Telestyrelsen fortsat vil informere bredt om priser og kvalitet på tjenester, således at forbrugerne kan træffe rationelle valg af ydelser. På baggrund af ministerens netværksredegørelse 2000 vil Telestyrelsen i de kommende år sætte fokus på:

- Kvaliteten af de internetprodukter, som udbydes til private forbrugere. Telestyrelsen vil udarbejde en form for kvalitetsguide, hvor de udbudte internetprodukter vurderes og sammenlignes alt efter kvalitet og pris.

- Øget udbredelse af højhastigheds- og bredbåndsforbindelser, således at alle borgere i Danmark får mulighed for at deltage aktivt i netværkssamfundet.

- "Konvergens i hverdagen", som skal føre til et samlet bud på, hvordan de identificerede strukturelle, regulerings- og finansieringsmæssige problemstillinger ved mediekonvergensen kan imødegås politisk.

For at sikre at Telestyrelsen - også i fremtiden - på tilfredsstillende vis kan løse de nuværende opgaver og de nye opgaver, som Telestyrelsen er på vej til at få, blev der i 2000 arbejdet med en udvikling af Telestyrelsens organisation.

Den nye organisation trådte i kraft 1. januar 2001.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs