MediaWatch

Teenagere synes radio er sagen

Konklusionen kommer fra en undersøgelse, som hvert år gennemføres af mediabuerauet Carat Danmark blandt 390 storkøbenhavnske folkeskoleelever, skriver radionyt.com.

Undersøgelsen bekræfter igen, at de unge synes, at aviser er kedelig og langsomme. TV står meget stærkt blandt de helt unge, men radio er også vigtig. The Voice har en særlig position blandt de unge i HT- området. 73 procent af lytningen sker på The Voice, mens DR P3 må nøjes med en andel på 17 procent.

Denne fordeling er bemærkelsesværdigt, idet hovedstaden regnes for et område, hvor P3 traditionelt set står meget stærkt. 12 procent af lytningen sker på Radio Uptown, 3 procent på Radio 2 og i alt 30 procent på en række mindre lokalradioer.

De unge, der går i 7.-9. klasse, lytter primært radio på deres værelser. Her sker 56 procent af al lytning, mens 20 procent sker i bilen, 9 procent i stuen og 6 procent i køkkenet, viser Carats undersøgelse.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs