Vrede aktionærer anlægger sag

MediaWatch

Via et San Diego advokatfirma anklages selskabet for at overtræde børsloven ved at udlede falsk og vildledende information om dets produkter og finansielle resultater. Det skriver Wall Street Journal. Aktionær-sagsanlæg er igen taget til efter internet-aktiernes fald i marts sidste år. I Cisco's tilfælde anklager aktionærernes advokater Cisco's chefer for gennem dårlig ledelse at have forårsaget selskabets 400 milliarder dollar store tab i markedsværdi.

I søgsmålet påstås det, at selskabets leder John Chambers og andre i topledelsen igennem en periode på 18 måneder - fra august 1999 til februar i år - har vildledt investorerne. Herunder fremhæves det, at ledelsen selv har tjent 595 millioner dollar ved at sælge Cisco-aktier i perioden til så høj en kurs som 80 dollar. Cisco aktien er på det seneste handlet i et niveau omkring 19 dollar.

I det 54 siders søgsmål påstås det, at Cisco's regnskabspraksis tenderer til at inflatere Cisco's salg og nettoindtjening - herunder nævnes selskabets udlån til Web udbydere og mindre telefonselskaber mod indkøb af Cisco udstyr. Endvidere påstås det, at Cisco bevidst har sendt defekt eller ikke færdiggjort udstyr ud til kunderne, så selskabet kunne vise en større omsætning. I et tilfælde har selskabet opkrævet 400.000 dollar for prototyper af swithches, hvor vitale komponenter manglede, da disse ikke kunne fremskaffes.

En Cisco talsmand sagde mandag, at anklagerne var grundløse, men afstod fra at give yderligere kommentarer. En anden talsmand oplyste, at Cisco's chef, John Chambers, frivilligt på ubegrænset tid havde sat sin løn til 1 dollar fra 1. april. Chambers tjente 323.000 dollar i løn og 1 million dollar i bonus i sidste finansåret, der endte 29. juli, skriver Wall Street Journal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også