Halvdelen af gevinster retur

MediaWatch

Dermed afleverede investorerne i runde tal cirka halvdelen af sidste uges 10 procents stigning retur på ugens første børsdag.

Bluechips-indekset Dow Jones holdt bedre stand. Her faldt indekset 0,5 procent.

Faldet i tech-papirerne var skuffende, men ikke overraskende ifølge iagttagere, hvoraf en hel del allerede fredag gjorde opmærksom på, at stigningerne var kommet for tidligt og for hurtigt til at de kunne holde.

Især kom halvlederindustrien under pres efter Joseph Osha, chef-tech-analytiker hos Merill Lynch opfordrede investorerne til forsigtighed med hensyn til sektorens fremtidsudsigter og nedjusterede en række ledende navne inden for sektoren: Intel, Applied Micro Circuits, PMC-Sierra og Vitesse.

Nævnte aktier faldt med Intel i spidsen i omegnen 5 - 10 procent. Philadelphia Stock Semiconductor - indekset, der måler kursværdien på aktierne i halvlederindustrien faldt med 5,8 procent. Men - selvsamme indeks er også steget med hele 48 procent, siden dets lavpunkt først i denne måned.

Cisco, der var den mest handlede Nasdaq-aktie, faldt mere end 10 procent, hvilket iagttagerne tilskrev gevinsthjemtagning og fornyet frygt for at tech-sektoren har flere dårlige nyheder til investorerne.

Softwaregiganten Oracle faldt 12,9 procent på baggrund af en nedjustering fra Lehman Brothers.

Tirsdag offentliggøres der forbrugertillidstal fra The Conference Board. Tallet vil dog ikke afspejle effekten af sidste uges rentenedsætttelse. Herudover er der onsdag tal for salget af langvarige forbrugsgoder i marts, og fredag offentliggøres der første kvartals BNP-tal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også