MediaWatch

Halvdelen af gevinster retur

Dermed afleverede investorerne i runde tal cirka halvdelen af sidste uges 10 procents stigning retur på ugens første børsdag.

Bluechips-indekset Dow Jones holdt bedre stand. Her faldt indekset 0,5 procent.

Faldet i tech-papirerne var skuffende, men ikke overraskende ifølge iagttagere, hvoraf en hel del allerede fredag gjorde opmærksom på, at stigningerne var kommet for tidligt og for hurtigt til at de kunne holde.

Især kom halvlederindustrien under pres efter Joseph Osha, chef-tech-analytiker hos Merill Lynch opfordrede investorerne til forsigtighed med hensyn til sektorens fremtidsudsigter og nedjusterede en række ledende navne inden for sektoren: Intel, Applied Micro Circuits, PMC-Sierra og Vitesse.

Nævnte aktier faldt med Intel i spidsen i omegnen 5 - 10 procent. Philadelphia Stock Semiconductor - indekset, der måler kursværdien på aktierne i halvlederindustrien faldt med 5,8 procent. Men - selvsamme indeks er også steget med hele 48 procent, siden dets lavpunkt først i denne måned.

Cisco, der var den mest handlede Nasdaq-aktie, faldt mere end 10 procent, hvilket iagttagerne tilskrev gevinsthjemtagning og fornyet frygt for at tech-sektoren har flere dårlige nyheder til investorerne.

Softwaregiganten Oracle faldt 12,9 procent på baggrund af en nedjustering fra Lehman Brothers.

Tirsdag offentliggøres der forbrugertillidstal fra The Conference Board. Tallet vil dog ikke afspejle effekten af sidste uges rentenedsætttelse. Herudover er der onsdag tal for salget af langvarige forbrugsgoder i marts, og fredag offentliggøres der første kvartals BNP-tal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs