MediaWatch

Private som venturekapitalister

Kauiki Capital er en ny kapitalmarkedsplads for risikovillige investorer, der ønsker at supplere deres portefølje med aktier i unoterede vækstvirksomheder. Hidtil har medejerskab krævet forholdsvis store indskud, hvorfor det hovedsagligt har været ventureselskaber, pensionskasser og velkendte business-angels, der har kunne foretage investeringer i mindre vækstvirksomheder.

Dette er nu ændret og via Kauiki Capital får risikovillige private investorer nu muligheden for at være med fra start med tegningsbeløb i størrelsesordenen 50 - 100.000 kroner, siger direktør for Kauiki Capital, Thomas Nielsen.

Kauiki's rolle er at foretage en systematisk screening af investeringsobjekterne og således tilvejebringe investorernes beslutningsgrundlag. Det sker via et såkaldt investment board, der tæller navne som:

Hans Henrik Højberg, økonom, direktør og stifter af Albatros Networks, som i februar blev solgt til Adcore, hvor Hans Henrik Højberg er medlem af ledelsesgruppen. Max Sejbæk, cand. merc., medstifter og direktør i Pro Active. Mark Hindsbo, civilingeniør, medstifter og partner i Acinon. Nicolaj Galskjøt, økonom, vicedirektør i ABN AMRO Bank. Ole Juul Møller, tidligere direktør for Irma. Claus Christiansen, forskningsdirektør for Danisco Cultor. Og Jacob Riis, PhD i økonometri fra Landbohøjskolen og underdirektør i Novo.

Finansbanken - tidligere Den Københavnske Bank skal stå for udstedelsen og tildelingen af aktier, ligesom Finansbanken vil stille priser på selskaberne, eller disse noteres på Dansk OTC - eller en tilsvarende liste for unoterede aktier.

De to stiftere, administrerende direktør i Kauiki, Thomas Nielsen, 33 og direktør Morten Bank-Mikkelsen, 30 - har begge uddannelser fra Handelshøjskolen og har tidligere været beskæftiget inden for investering i henholdsvis Nykredit Markets og som økonom hos Carlsberg.

Foruden stifterne består bestyrelsen af Hans Henrik Højberg, Nicolai Andreas Clausen - advokat hos Kroman og Reumert, og Kim A Hueg - civilingeniør og tidligere koncerndirektør i Novo Nordisk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs