MediaWatch

Isle of Man snart klar med 3G

Lanceringen, der er blevet forsinket af mund- og klovsyge-problemerne i England, vil i løbet af kort tid gøre det muligt for øens beboere at holde videokonferencer, tjekke vejrudsigten og downloade spil på mobiltelefoner, skriver Reuters.

Øens telefonselskab, Manx Telecom, er et datterselskab til British Telecom, som allerede i 1999 besluttede at bruge øen som testområde for lanceringen af 3G-teknologi.

Det er derfor ikke noget tilfælde, at lille Manx Telecom er i konkurrence med den japanske gigant NTT DoCoMo om at blive det første teleselskab, der lancerer 3G mobiltjenester.

Ligeledes i slutningen af maj lancerer DoCoMo sine 3G-tjenester med udgangspunkt i Tokyo, og det ventes at selskabet snart vil lancere sit japanske iMode-koncept i Europa og USA via DoCoMo's alliancer med AT&T Wireless, KPN Telecom og Telecom Italia Mobile.

Tredje kvartal i år har britiske Vodafone's spanske datterselskab, Airtel, planer om at lancere 3G-tjenester i Spanien.

Der er således lagt op til et nervepirrende britisk-japansk kapløb om at komme først med det mobile internet.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs