MediaWatch

LO: Slut med medietilskuddene

I forbindelse med et hovedbestyrelsesmøde er det således blevet vedtaget, at LO fra og med næste år stopper sine tilskud til de tilbageværende fire selskaber i A-Pressen. Medieaktiviteterne, der har til huse i Mediehuset i København, har fra 1997 og frem til nu hvert år modtaget driftstilskud på ialt 40 millioner kroner fra den mediepulje, som LO står bag, skriver Politiken.

Ifølge A-Pressens direktør, Bjarne Salomonsen, vil hverken A-Pressen eller LO fremover give nogen form for tilskud til deres medieselskaber. Den nødvendige egenkapital vil blive skudt ind i selskaberne i januar 2002, og derefter er det op til det enkelte selskab om at klare sig på egen hånd. Hvis dette ikke lykkes, vil de blive anbefalet til frasalg, således Bjarne Salomonsen.

De nedjusterede medieambitioner ventes at komme LOs medlemmer tilgode. Organisationens formand har således indikeret, at de godt 1,5 millioner medlemmer kan vente en "dramatisk" kontingentnedsættelse. Ialt ventes besparelsen at beløbe sig til 100 millioner årligt, hvilket betyder, at hvert medlem fremover kan slippe 66 kroner billigere per år.

Den nye mediestrategi sætter punktum for 30 års forsøg på at skabe en rentabel medievirksomhed. Fagbevægelsen har i det tidsrum brugt i omegnen af en milliard kroner på projektet, og trods disse substansielle tilskud, har ingen af selskaberne endnu formået at få et overskud.

2000 blev ingen undtagelse, idet det samlede underskud endte på 21 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs