MediaWatch

TeleRingen beskyldes for kontraktbrud

Danmarks suverænt største sammenslutning af selvstændige forhandlere af mobiltelefoner og abonnementer har efter seks års samarbejde opsagt deres forhandlerkontrakter med TeleRingens kædekontor, dansk GSM Service. Det skete i udgangen af marts med virkning per 1. juli.

- Vi ønsker en ny kæde, hvor de frie købmænd igen kan blive frie, og den 1. juli står vi klar med et nyt kædekoncept og et nyt kædenavn, fortæller indehaver Rolf Ovesen fra forhandlerforeningens forretningsudvalg.

Efter opsigelsen har kædekontoret, Dansk GSM Service A/S, efter Rolf Ovesens mening gjort alt for at chikanere forhandlerne. Det er gået så vidt, at forhandlerne opfatter det som et klart brud på den kontrakt, som begge parter er bundet af frem til 1. juli.

"De har forbudt os at bruge navnet TeleRingen, og de har stoppet den markedsføring, som vi selv har betalt for," fortæller Rolf Ovesen. "Men det værste er, at de tilbageholder vores betaling for solgte abonnementer fra medio marts og til nu."

Derfor har forhandlerforeningen følt sig tvunget til at tage sagen i egen hånd. Deres advokat har meddelt Dansk GSM Service A/S, at forhandlerne på basis af kontraktbruddet betragter sig som fritstillet. Forhandlerne har fra dags dato etableret en anden procedure for afregning af teleabonnementer, hvor pengene ikke længere går gennem Dansk GSM Service A/S.

"Telia, Tele Danmark og Sonofon kan heller ikke være tjent med, at Dansk GSM Service A/S og Debitel tilbageholder pengene for vores salg af deres abonnementer, så vi kan helt sikkert finde en løsning sammen med dem," siger Rolf Ovesen.

I 1995 oprettede Fleggaard Holding A/S i Padborg Dansk GSM Service A/S, som skulle leve af at formidle mobiltelefonkontrakter mellem teleforhandlerne og de forskellige teleselskaber. I 1998 solgte Fleggaard Holding A/S Dansk GSM Service A/S til teleselskabet Debitel Danmark A/S. Det skete uden at orientere forhandlerne, som var henvist til at erfare det ad omveje.

"Vi opfattede det nærmest som en crazy joke, at vi var blevet solgt til et enkelt teleselskab, når vi lever af at sælge mobiltelefonabonnementer for samtlige teleselskaber," erindrer Rolf Ovesen.

Siden dengang er forholdet mellem forhandlerne og Debitel blevet værre og værre. I dag må de konstatere, at Debitel er det teleselskab, som forhandlerne har det absolut dårligste samarbejde med, og det er grunden til, at de nu har opsagt samarbejdet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs