TeleRingen beskyldes for kontraktbrud

MediaWatch

Danmarks suverænt største sammenslutning af selvstændige forhandlere af mobiltelefoner og abonnementer har efter seks års samarbejde opsagt deres forhandlerkontrakter med TeleRingens kædekontor, dansk GSM Service. Det skete i udgangen af marts med virkning per 1. juli.

- Vi ønsker en ny kæde, hvor de frie købmænd igen kan blive frie, og den 1. juli står vi klar med et nyt kædekoncept og et nyt kædenavn, fortæller indehaver Rolf Ovesen fra forhandlerforeningens forretningsudvalg.

Efter opsigelsen har kædekontoret, Dansk GSM Service A/S, efter Rolf Ovesens mening gjort alt for at chikanere forhandlerne. Det er gået så vidt, at forhandlerne opfatter det som et klart brud på den kontrakt, som begge parter er bundet af frem til 1. juli.

"De har forbudt os at bruge navnet TeleRingen, og de har stoppet den markedsføring, som vi selv har betalt for," fortæller Rolf Ovesen. "Men det værste er, at de tilbageholder vores betaling for solgte abonnementer fra medio marts og til nu."

Derfor har forhandlerforeningen følt sig tvunget til at tage sagen i egen hånd. Deres advokat har meddelt Dansk GSM Service A/S, at forhandlerne på basis af kontraktbruddet betragter sig som fritstillet. Forhandlerne har fra dags dato etableret en anden procedure for afregning af teleabonnementer, hvor pengene ikke længere går gennem Dansk GSM Service A/S.

"Telia, Tele Danmark og Sonofon kan heller ikke være tjent med, at Dansk GSM Service A/S og Debitel tilbageholder pengene for vores salg af deres abonnementer, så vi kan helt sikkert finde en løsning sammen med dem," siger Rolf Ovesen.

I 1995 oprettede Fleggaard Holding A/S i Padborg Dansk GSM Service A/S, som skulle leve af at formidle mobiltelefonkontrakter mellem teleforhandlerne og de forskellige teleselskaber. I 1998 solgte Fleggaard Holding A/S Dansk GSM Service A/S til teleselskabet Debitel Danmark A/S. Det skete uden at orientere forhandlerne, som var henvist til at erfare det ad omveje.

"Vi opfattede det nærmest som en crazy joke, at vi var blevet solgt til et enkelt teleselskab, når vi lever af at sælge mobiltelefonabonnementer for samtlige teleselskaber," erindrer Rolf Ovesen.

Siden dengang er forholdet mellem forhandlerne og Debitel blevet værre og værre. I dag må de konstatere, at Debitel er det teleselskab, som forhandlerne har det absolut dårligste samarbejde med, og det er grunden til, at de nu har opsagt samarbejdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også