MediaWatch

Ericsson bløder - aktien styrtdykker

Ericssons resultat for første kvartal i år blev på 0,6 milliarder svenske kroner. Det er en anelse bedre end de 530 millioner kroner, som markedet forventede, men et voldsomt drop fra 6,1 milliarder svenske kroner - omkring 90 procent ned - i samme periode sidste år. Ericsson forudser et lige så dårligt resultat i andet kvartal i år.

I kvartalsresultatet indgår en ekstraordinær gevinst på 5,5 milliarder kroner fra salget af Ericssons aktier i amerikanske Juniper. Uden dette salg ville Ericsson have haft et minus på omkring 5 milliarder kroner.

Den negative likviditet i telekoncernen er på hele 17,7 milliarder kroner. Ericssons kunder betaler ikke til tiden og selskabet har for mange komponenter på lager.

Ericssons system-division, som stod for 78 procent af den totale omsætning på 56 milliarder kroner i kvartalet, må notere sig, at driftsmarginalen er faldet fra 14 procent til 4 procent. Mobiltelefonernes driftsmarginal faldt fra 11 procent til minus 8 procent.

Ericssons mobildivision sætter noget nær svensk rekord i tab - koncernen mister 5,7 milliarder svenske kroner på et mobiltelefonsalg til 7,2 milliarder kroner, skriver ekonomi24. Dermed har Ericsson mistet tæt ved 30 milliarder kroner på mobiltelefon-divisionen over 15 måneder.

Ericsson trak hele Stockholm-børsen ned i fredagens indledende handel. Aktien stod fredag formiddag i 60 kroner, og Ericsson-nedturen ventes at påvirke den svenske krone.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs