MediaWatch

Nasdaq fortsætter op med 4,94 procent

Gårsdagens stigning kommer i kølvandet på Greenspans uventede rentenedsættelse og en 8,12 procents stigning. Tilsammen giver de sidste to børsdages 13 procents stigning den næststørste 2-dages stigning i Nasdaq-indeksets 30-årige historie.

Investorer der havde holdt midler tilbage på "sidelinien" havde travlt med at komme ind. Obligationerne faldt. Og forventet profittaking fra de sidste børsdages stigninger udeblev.

Forrest i det mere positive indtjeningsbillede stod IBM, der onsdag efter børstid kom med første kvartalsmeddelelse og aktien steg 6,3 procent i handlen efter børstid. I den officielle handel torsdag kunne IBM tage en 7,4 procents stigning hjem ved børsens lukning.

Ligeledes kvitterede investorerne for bedre end forventede meddelelser fra Apple og Siebel, der steg henholdsvis 12,8 og 36,6 procent. Også Advanced Micro Devices - Intels hovedkonkurrent i mikroprocessor-markedet - drog fordel af deres bedre tal onsdag og steg mere beskedent 4,2 procent.

Iagttagere fremhæver at stigningerne ind til videre synes at have taget næsten alle på sengen. Med torsdagens stigninger er indekset steget med 33 procent inden for de seneste bare 10 børsdage.

Skeptikerne har fremhævet at alle modgående bevægelser i året hidtil har vist sig være "taber-rallies", hvor de opadgående bevægelser hurtigt er blevet erstattet af endnu større efterfølgende fald. Men torsdagens stigninger har givet markedet nyt momentum - op...

- Volumen antyder, at der er en masse penge der er ved at komme på arbejde, udtalte Warren Epstein, aktiechef hos Richard A. Rosenblatt til Wall Street Jounal.

Hertil kommer at markedet kan få nyt momentum af endnu en række bedre indtjeningstal fra Microsoft og Nortel, der kom med meddelser efter børsens lukning og investorerne sendte disse aktier højere i den elektroniske handel på det såkaldte Instinet handelssystem.

Microsoft steg 6,3 i "after-hours" handlen på bedre end forventede kvartalstal. Sun Microsystems, der også kom med kvartalsmeddelelse trak dog den anden vej med skuffende omsætningstal, men også denne aktie steg senere i efterhandlen.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs