MediaWatch

Stor usikkerhed om dagens US-åbning

For cirka en times tid siden pegede de såkaldte futures på en meget svagt positiv åbning i lyset af, at de europæiske indeks ikke har fulgt op på gårsdagens kraftige amerikanske kurs-rally, hvor Nasdaq-indekset gik op med mere end 8 procent. Således har de fleste toneangivende europæiske indeks ligget svagt lavere over middag.

Fed's uventede 0,5 procentpoints store rentenedsættelse uden for FOMC-møderækken, der i går skabte eufori, har blandt andet fået Deutsche Bank til at spekulere over om, Fed - den amerikanske centralbank - har viden om, at US-økonomien er endnu svagere end hidtil antaget. Den tyske storbank forudser vigende vækst i US-økonomien og nye store rentenedsættelser - senest ved FOMC-mødet den 15 maj, hvor Deutsche Bank forventer endnu en 0,5 procentpoints nedsættelse.

På det seneste har futures på markedet dog rettet sig en hel del og indikerer en 2,3 procents højere åbning i teknologiaktierne. Iagttagere lægger især vægt på, at markederne meget vel kan tænkes at tage retning af gode og bedre end ventede kvartalstal fra især IBM, der kom efter børsens lukning onsdag.

Herudover var der positive meddelelser fra blandt andet Apple, Siebel og Advanced Micro Devices, der sammen med IBM præsterede flotte stigninger i det såkaldte "after-hours" marked - det vil sige efter børsens lukning.

Endnu en usikkerhedsfaktor til dagens marked er netop offentliggjorte "Jobless Claims" - ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse, der viste det gennemsnitligt højeste antal ansøgninger i mere end 5 år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs