MediaWatch

Apple opad på regnskab

Kvartalets overskud per aktie blev på 0,12 dollar mod 0,64 dollar i andet kvartal 2000. Kvartalsomsætningen blev på 1,43 milliarder dollar, svarende til et fald på 26 procent i forhold til forrige finansårs andet kvartal. Bruttofortjenesten blev på 26,9 procent sammenlignet med 28,2 procent i samme periode forrige år.

Internationalt salg stod for 48 procent af kvartalsomsætningen og Apple solgte i alt cirka 751.000 Macintosh enheder i løbet af kvartalet.

Ifølge Steve Jobs, Apple's CEO, er selskabet ved at have lanceret adskillige innovative nye produkter igen blevet en profitabel virksomhed. Jobs fremhæver i den forbindelse den nye Titanium PowerBook G4, der er blevet anerkendt som et stort gennembrud indenfor bærbare computere, operativ-systemet Mac OS X, musikprogrammet iTunes samt iDVD og SuperDrive, hvormed brugerne selv kan skabe og brænde deres egne DVD'ere. Han lover ligeledes mange nye produkter i fremtiden.

Fred Anderson, Apple's CFO, fremhæver Apple's stærke balance med en kontantbeholdning på over 4,1 milliard dollar. Selskabet forventer at generere en omsætning på mellem 3,2 og 3,4 milliarder dollar i finansårets anden halvdel, og satser på løbende forbedringer i både omsætning og overskud i juni og september kvartalerne.

Apple aktien steg i går 12 procent til 22,79 dollar efter Fed's rentesænkning, men forud for offentliggørelsen af kvartalsregnskabet. Efter denne steg kursen yderligere i til 26,95 dollar.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs