MediaWatch

Apple opad på regnskab

Kvartalets overskud per aktie blev på 0,12 dollar mod 0,64 dollar i andet kvartal 2000. Kvartalsomsætningen blev på 1,43 milliarder dollar, svarende til et fald på 26 procent i forhold til forrige finansårs andet kvartal. Bruttofortjenesten blev på 26,9 procent sammenlignet med 28,2 procent i samme periode forrige år.

Internationalt salg stod for 48 procent af kvartalsomsætningen og Apple solgte i alt cirka 751.000 Macintosh enheder i løbet af kvartalet.

Ifølge Steve Jobs, Apple's CEO, er selskabet ved at have lanceret adskillige innovative nye produkter igen blevet en profitabel virksomhed. Jobs fremhæver i den forbindelse den nye Titanium PowerBook G4, der er blevet anerkendt som et stort gennembrud indenfor bærbare computere, operativ-systemet Mac OS X, musikprogrammet iTunes samt iDVD og SuperDrive, hvormed brugerne selv kan skabe og brænde deres egne DVD'ere. Han lover ligeledes mange nye produkter i fremtiden.

Fred Anderson, Apple's CFO, fremhæver Apple's stærke balance med en kontantbeholdning på over 4,1 milliard dollar. Selskabet forventer at generere en omsætning på mellem 3,2 og 3,4 milliarder dollar i finansårets anden halvdel, og satser på løbende forbedringer i både omsætning og overskud i juni og september kvartalerne.

Apple aktien steg i går 12 procent til 22,79 dollar efter Fed's rentesænkning, men forud for offentliggørelsen af kvartalsregnskabet. Efter denne steg kursen yderligere i til 26,95 dollar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs