MediaWatch

IBM viser fremgang

Førstekvartals nettoindtjening blev på 1,75 milliarder dollar svarende til en stigning på 15 procent i forhold til samme periode forrige år. Omsætningen steg med ni procent i forhold til første kvartal 2000 til 21 milliarder dollar.

Louis V. Gerstner, Jr., der er bestyrelsesformand og CEO for IBM, fremhæver i en kommentar til kvartalsregnskabets resultater, at IBM's servicedivision bidrog med en omsætningsfremgang på 21 procent, microelektronik med en fremgang på 117 procent og datalagringsproduktet Shark med 82 procent.

Gerstner indrømmer dog, at kvartalet også rummer dårlige nyheder. Desktop-segmentet har det ikke godt, og det er ikke kun forbigående. Markedet er mættet, og det er ikke længere IT-industriens driver. Det har også ramt IBM's harddisk og display forretningsområder, som sælger til PC-industrien.

IBM-aktien steg 14 procent til 113,39 dollar under gårsdagens efterhandel på børsen i forlængelse af en 7 procents stigning over dagens handel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs