MediaWatch

IBM viser fremgang

Førstekvartals nettoindtjening blev på 1,75 milliarder dollar svarende til en stigning på 15 procent i forhold til samme periode forrige år. Omsætningen steg med ni procent i forhold til første kvartal 2000 til 21 milliarder dollar.

Louis V. Gerstner, Jr., der er bestyrelsesformand og CEO for IBM, fremhæver i en kommentar til kvartalsregnskabets resultater, at IBM's servicedivision bidrog med en omsætningsfremgang på 21 procent, microelektronik med en fremgang på 117 procent og datalagringsproduktet Shark med 82 procent.

Gerstner indrømmer dog, at kvartalet også rummer dårlige nyheder. Desktop-segmentet har det ikke godt, og det er ikke kun forbigående. Markedet er mættet, og det er ikke længere IT-industriens driver. Det har også ramt IBM's harddisk og display forretningsområder, som sælger til PC-industrien.

IBM-aktien steg 14 procent til 113,39 dollar under gårsdagens efterhandel på børsen i forlængelse af en 7 procents stigning over dagens handel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs