MediaWatch

Greenspan sætter uventet renten ned

Fed's håndsrækning til markederne og den amerikanske økonomi gav en helt ny skala til det igangværende rally på baggrund af computerchipsproducenten Intel's udmelding om lidt lysere indtjeningsforventninger:

Nasdaq-indekset steg 156,22 point til 2079,44 - eller 8,12 procent - og forøgede dermed de ca. 100 points stigning, som indekset lå til før centralbankens meddelelse.

Investorerne i bluechips-indekset Dow Jones og det bredere Standard & Poors 500 tog ligeledes imod rentenedsættelsen med kyshånd og sendte indeksene op med henholdsvis 3,91 og 3,89 procent.

Den amerikanske centralbanks håndsrækning til markederne gav i den grad markederne styrke, tro og håb på, at markederne er ovre det værste, men analytikere maner stadig til forsigtighed og påpeger at markedet endnu er ved at danne en bund og volatiliteten - det vil sige de svingende kurser, sandsynligvis vil fortsætte.

- Dette kan være rentenedsættelsen, der kan give markedet bedre takter og påbegynde et rally opad i de kommende måneder, udtalte markedsstrateg hos Westfalia Peter Cadillo, der har kommenteret markedet i tæt ved 30 år, til Wall Street Journal.

- Men jeg tror, at vi i øjeblikket måske er ved at være et skridt foran os selv. Euforien over rentenedsættelsen indebærer at markedet nærmest er overkøbt, sagde aktiechefen.

Med dagens stigning er Nasdaq-indekset steget mere end 25 procent siden den 4. april - altså på godt et par uger - siden det ramte sit to-års lavpunkt.

Meddelelsessæsonen for første kvartalsresultater er stadig på sit højeste - IBM og Apple kommer med meddelelse efter børsens lukning onsdag. Microsoft , Nortel og Sun Microsystems torsdag. Og Ericsson og Nokia fredag. Men Greenspan og hans hjælpere synes i dag at have gjort deres til at danne en fast og solid "bund". Og hvilken timing...

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs