Microsoft indgår kompromis med EU

MediaWatch

EU-kommissionen har foretaget en undersøgelse af softwareproducentens investeringer i den europæiske digitale kabel-TV industri. Baggrunden herfor var at sikre, at kabeloperatørernes teknologiske beslutninger blev foretaget på lovlig vis, og at andre leverandører af set top boks-teknologi kunne konkurrere med Microsoft på lige vilkår.

Kommissionen indstiller nu undersøgelsen efter, at Microsoft har indvilliget i at nedlægge eller ændre dets såkaldte teknologiråd eller "Technology Boards", så disses anbefalinger ikke længere er bindende.

Undersøgelsen drejede sig om de ledende europæiske kabeloperatører, hollandske UPC, britiske NTL og portugisiske TV Cabo. I to af disse selskaber, UPC og NTL, fandt kommissionen, at investeringerne desuden bestod i tilstedeværelsen af fælles teknologiråd, som gjorde bindende anbefalinger vedrørende kabeloperatørernes teknologianvendelse.

Microsoft har indvilliget i helt at nedlægge teknologirådet i det ene kabelselskab og at ændre det andet, så der i stedet bliver tale om et teknologisk forum, som vil blive åben for konkurrerende leverandører at teknologi til set-top bokse.

Microsoft indvillige forrige år i at reducere dets kontrollerende andel i den britiske kabel-TV operatør Telewest til en minoritetsandel.

EU-kommissionen hilser i øvrigt Microsofts investeringer i det pågældende marked velkommen, men understreger, at kommissionens opgave er at sikre fri og fair konkurrence for de øvrige leverandører på markedet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også