MediaWatch

Futures indikerer Nasdaq-stigning

Det er først og fremmest gårsdagens bedre-end-forventede Intel kvartalsmeddelelse, der styrker markedet. I tilgift har morgenen budt på en ligeledes bedre end ventet meddelelse fra mediegiganten AOL Time Warner.

Den modsatte vej trækker en profitwarning fra Hewlett Packard, der meddeler at printervirksomheden nu også rammes af en opbremsning på de europæiske og asiatiske markeder, og at man agter at skære op imod 3000 lederstillinger bort. Iagttagere mener dog ikke, at advarslen fra Hewlett-Packard kan overskygge udsigten til en stærk positiv åbning.

De toneangivende europæiske markeder tog mere end notits af at verdens største computerchipsproducent - Intel - så lysere på fremtiden, og indeksene lå pænt hævede over middag. Også herhjemme har teknologi-aktierne taget de lidt mere positive toner fra Intel til sig og KFX-indekset ligger ved 15-tiden cirka 1,56 procent hævet i 297,08.

IBM og Apple forventes at komme med kvartalsmeddelelser efter børstid. Torsdag byder på ditto fra teknologigiganter som Microsoft, Nortel og Sun Microsystems. Fredag står blandt andet Ericsson og Nokia for tur.

Iagttagere vurderer, at de næsten alle hver for sig kan give markedet nye rysteture - op eller ned - især håbes der på gode nyheder fra IBM og Microsoft, som investorerne har haft en tendens til at betragte som blandt de mere "driftssikre" teknologiaktier.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs