Futures indikerer Nasdaq-stigning

MediaWatch

Det er først og fremmest gårsdagens bedre-end-forventede Intel kvartalsmeddelelse, der styrker markedet. I tilgift har morgenen budt på en ligeledes bedre end ventet meddelelse fra mediegiganten AOL Time Warner.

Den modsatte vej trækker en profitwarning fra Hewlett Packard, der meddeler at printervirksomheden nu også rammes af en opbremsning på de europæiske og asiatiske markeder, og at man agter at skære op imod 3000 lederstillinger bort. Iagttagere mener dog ikke, at advarslen fra Hewlett-Packard kan overskygge udsigten til en stærk positiv åbning.

De toneangivende europæiske markeder tog mere end notits af at verdens største computerchipsproducent - Intel - så lysere på fremtiden, og indeksene lå pænt hævede over middag. Også herhjemme har teknologi-aktierne taget de lidt mere positive toner fra Intel til sig og KFX-indekset ligger ved 15-tiden cirka 1,56 procent hævet i 297,08.

IBM og Apple forventes at komme med kvartalsmeddelelser efter børstid. Torsdag byder på ditto fra teknologigiganter som Microsoft, Nortel og Sun Microsystems. Fredag står blandt andet Ericsson og Nokia for tur.

Iagttagere vurderer, at de næsten alle hver for sig kan give markedet nye rysteture - op eller ned - især håbes der på gode nyheder fra IBM og Microsoft, som investorerne har haft en tendens til at betragte som blandt de mere "driftssikre" teknologiaktier.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også