MediaWatch

Flere afskedigelser i Ericsson

Ericsson offentliggør på fredag selskabets resultater for første finanskvartal, og i den forbindelse forventes yderligere omkostningsreduktioner og afskedigelser, skriver Financial Times. Medarbejderstaben forventes reduceret med omkring 15.000 til 90.000 i indeværende år.

Ericssons chief executive, Kurt Hellstrom, har skrevet et brev til medarbejderne med advarsler om, at det bliver nødvendigt med yderligere afskedigelser, og at koncernen bliver nødt til at fokusere endnu mere på dets kerneforretninger og eliminere upassende aktiviteter og strukturer.

Medarbejderstaben er allerede reduceret med 3.300 på fabrikker i Sverige og Storbritannien, og yderligere 3.500 får ny arbejdsgiver i forbindelse med outsourcing-aftalen med Flextronics. Ericsson har allerede indikeret, at man ønsker at spare 20 milliarder svenske kroner om året, og det mener analytikere vil forudsætte yderligere 10.000 afskedigelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs