MediaWatch

Flere afskedigelser i Ericsson

Ericsson offentliggør på fredag selskabets resultater for første finanskvartal, og i den forbindelse forventes yderligere omkostningsreduktioner og afskedigelser, skriver Financial Times. Medarbejderstaben forventes reduceret med omkring 15.000 til 90.000 i indeværende år.

Ericssons chief executive, Kurt Hellstrom, har skrevet et brev til medarbejderne med advarsler om, at det bliver nødvendigt med yderligere afskedigelser, og at koncernen bliver nødt til at fokusere endnu mere på dets kerneforretninger og eliminere upassende aktiviteter og strukturer.

Medarbejderstaben er allerede reduceret med 3.300 på fabrikker i Sverige og Storbritannien, og yderligere 3.500 får ny arbejdsgiver i forbindelse med outsourcing-aftalen med Flextronics. Ericsson har allerede indikeret, at man ønsker at spare 20 milliarder svenske kroner om året, og det mener analytikere vil forudsætte yderligere 10.000 afskedigelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Seneste nyt

Se flere jobs