MediaWatch

Telia glade for samtrafik-afgørelse

Teleklagenævnet har stadfæstet Telestyrelsen afgørelse vedrørende nedsættelse af Tele Danmarks priser for samtrafikpunkter. Telia rejste "Bedste Praksis"-sagen i august 2000, og her gav Telestyrelsen Telia medhold i, at Tele Danmarks priser på samtrafikpunkter var for høje.

Tele Danmark ankede afgørelsen til Teleklagenævnet, som nu har stadfæstet afgørelsen. Det betyder, at Tele Danmarks priser på samtrafikpunkter skal nedsættes med 25 - 40 procent. Samtrafikpunkter er et af de produkter hvor Tele Danmark ikke har konkurrence.

Ifølge Telia er afgørelsen bemærkelsesværdig, fordi det er første gang en operatør har fået medhold i en "Bedste Praksis"-sag i Danmark. De foregående "Bedste Praksis"-sager er rejst af Telestyrelsen.

"Bedste Praksis"-metoden giver efter loven valgfrihed mellem to modeller for prisfastsættelse på samtrafik. En model, som sammenligner prisen på samtrafik i Danmark med prisen i tre lande, og hvor der korrigeres for forskelle i produkter. Og en model, som sammenligner med ét land, hvor der korrigeres for både forskelle i produkter og for nationale forskelle.

Telia fremhæver desuden, at "Bedste Praksis"-afgørelsen er den første efter ét-lands-metoden. Den nye telelov åbnede op for "Bedste Praksis"-sammenligninger med ét land, hvor der tidligere skulle sammenlignes med prisniveauet i tre lande. I den aktuelle sag er der sammenlignet med prisniveauet i Norge.

- Vi ved nu, hvordan lovens intention om Bedste Praksis-sager med ét land kan gennemføres. Det vil føre til lavere priser - og dermed bidrage til at opfylde en af de danske telepolitiske målsætninger - Bedst og Billigst, siger kommunikationsdirektør Anders Krarup.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Nent tager navneskifte til Viaplay

Nordic Entertainment Group hedder fremover Viaplay Group. Det skal sende klart signal om, at medieselskabet har fokus skåret knivskarpt mod streamingfremtiden.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs