MediaWatch

Nokia teleindustriens største

Nokia's topplacering skyldes, at det har klaret den seneste tids krise inden for teleindustrien relativt bedre end de øvrige selskaber. Ifølge analysevirksomheden Redeye repræsenterer Nokia nu en samlet børsværdi på 1295 milliarder svenske kroner, mens Cisco's børsværdi er på 1284 milliarder, skriver Dagens Industri.

Nokia har siden årsskiftet nedskrevet dets resultatprognose med 14 procent, mens Cisco har nedskrevet med 30 procent. Teleleverandørerne har tabt i alt 4.000 milliarder svenske kroner i værdi siden årsskiftet, og resultatprognoserne for 2001 er alene i år blevet nedskrevet med i gennemsnit 54 procent.

Generelt har nedskrivningerne blandt de amerikanske producenter været større end de europæiske producenters. Nortel har nedjusteret med 80 procent, Motorola med 83 procent og Lucent med 172 procent. Europæiske producenter som Alcatel har nedskrevet med 17 procent og Siemens med fire procent. Undtaget i denne betragtning er dog svenske Ericsson, som i løbet af bare tre måneder har nedjusteret med i alt 89 procent.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs