MediaWatch

Laveste afkast i US-venture i 20 år

Tredje kvartals fald repræsenterer det dårligste afkast i de 20 år, som Venture Economics har fulgt afkastet hos de amerikanske venturekapitalister. Men på trods af faldet i de sidste tre måneder af 2000, har venturekapitalisterne ikke desto mindre leveret et 37,6 procents afkast set over hele året.

Så selv om dot.com døden har hærget og Nasdaq-indekset, hvor venturekapitalisterne formidlede kapital til start-ups, faldt med 32,7 procent i kvartalet, så har venture-pengene for år 2000 som helhed været "kloge" penge.

Der er dog ikke tvivl om, at selvom de nye tal viser, at venture-afkastet har klaret sig godt sammenlignet med aktiebarometret, så peger pilen nu nedad for venturekapitalisterne.

Venturefondenes kvartalsvise afkast er faldet lige siden det nåede et højdepunkt på 59,4 procent i sidste kvartal af 1999. Fokus i branchen i dag er i høj grad at redde investeringerne frem for at anbringe nye midler i start-ups.

Qua det faldende afkast spås de institutionelle investorers lyst til at anbringe nye midler hos venturekapitalisterne at være stærkt aftagende i år efter flere år med kraftig vækst.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs