MediaWatch

Ulovligheder truer kommerciel radio

Men det friløb og dermed radiostationernes markedsandel kan nu blive truet. En lokalradio i Sønderjylland har ved flere lejligheder generet lufttrafikken i området med sine signaler, og i et brev til Telestyrelsen har Staten Lufthavnsvæsen forlangt besked om, hvordan styrelsen vil forhindre det i fremtiden. SLV øger nu kontrollen, mens Telestyrelsen fortsat holder sig til oplysning.

Styrelsen har i denne uge sendt et brev til alle lokalradioer med en påmindelse om, at de tilladte 160 W i udgangseffekt skal overholdes. Styrelsen minder endvidere om, at sendeudstyret skal være i orden, hvis radioerne vil sende lovligt. Men Telestyrelsen ønsker ikke, at benytte stikprøvekontroller eller overvågning fra biler og fly.

- Vi vil ikke give det indtryk, at Telestyrelsen garanterer en forstyrrelsesfri æter ved at lave nogle upræcise kontroller. For det vil vi aldrig kunne garantere på landsplan, siger underdirektør Michael Henneberg til Ingeniøren.

I Statens Luftfartsvæsen håber Karsten Theil, at de ulovlige overskridelser stopper. Han mener, at hvis de fortsætter, bør Telestyrelsen overveje stikprøvekontrol. Telestyrelsen mistede i april 2000 muligheden for forebyggende kontrol direkte på lokalradioernes sendeudstyr.

Ifølge Ingeniørens oplysninger diskuteres muligheden for at genindføre kontrollen i Trafik- og IT- og Forskningsministeriet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs