MediaWatch

Fondsbørsen overvåger chatsider

En stadigt stigende strøm af chatsider med aktieindhold vinder indpas på Internettet og fænomenet følges af Fondsbørsen, der blandt andet advarer privatpersoner om ikke at lade sig vildlede samt videreformidle løse rygter, skriver Jyllands-Posten.

Afdelingschef på Københavns Fondsbørs, Erik Bruun Hansen oplyser, at især anonyme skribenter skal være varsomme med hvad de lægger ud på deres hjemmesider. Det er således ulovligt, at udbrede rygter og forkerte informationer som vil være istand til at påvirke aktiekursen.

Bruun Hansen bakkes op af professor i børsret, Nis Jul Clausen Syddansk Universitet som mener, at børsen bør skride ind i de sager hvor der opstår nyheder om en virksomhed, som det ikke selv har udsendt. Bruun Hansen siger hertil, at det er vanskeligt at overvåge et medie som Internettet. Han understreger dog, at i de tilfælde hvor det kommer børsen for øre vil man reagere samt i yderste konsekvens anmelde sagerne.

Trods det at visse debattører via deres korrekte spådomme opnår en vis status, mener afdelingschefen, at det kun er et fåtal af investorerne der idag bedriver handel baseret på anonyme debatter over Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs