MediaWatch

Economist: The R-word indeks stiger

Magasinet, der ligeledes er kendt for dets BigMac købekrafts-paritets-indeks, beskriver det nye indeks på følgende vis. The R-word er ordet for recession, det vil sige lavkonjunktur i økonomien, som nationaløkonomerne og måske især den magtfulde amerikanske centralbankchef, Alan Greenspan, særdeles bevidst har forsøgt at undgå i deres beskrivelse af de sidste kvartalers kraftige opbremsning i US-økonomien.

The Economist begyndte at følge brugen af The R-word i starten af det nye år og via en computerdatabase registreres for hvert kvartal, hvor mange artikler i New York Times og Washington Post der inkluderer ordet RECESSION.

Og brugen af The R-word er steget:

Ordet optrådte i 650 artikler i første kvartal, og det var tre gange højere end niveauet midt på året sidste år.

The R-word-indeks har ifølge The Economist været en ganske god indikator til at spotte vendepunkterne i økonomien i de sidste 20 år. Indikatoren blinker blandt andet højrødt ved recessionsperioderne i 1981 og 1991.

Nu vil mange sikkert umiddelbart tænke at The R-word indikatoren vil være en såkaldt "forsinket" indikator, der først skulle reagere, når forholdene i økonomien havde ændret sig. Men studierne viser faktisk, at The R-word indeks reagerer stort set samtidigt med ændringerne i output hvilket bestemt ikke er nogen dårlig egenskab for en økonomisk indikator.

Ydermere er den nye temperaturmåler på økonomien altid til rådighed. I modsætning til andre økonomiske indikatorer baseret på omfattende statistik.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs