MediaWatch

LO lukker Aktuelt

Ledelsen af A-Pressen, chefredaktør Anders Jerichow og bladets journalister kæmpede hårdt for bladets overlevelse. Men argumenterne prellede af på bestyrelsesmedlemmerne fra den danske fagbevægelse, der havde svært ved at acceptere fortsatte store tilskud til Aktuelt med den oplagsnedgang avisen har oplevet.

- Det har været fremme i medierne, at vi har været utilfredse med, at avisen ikke henvender sig til arbejderne. Men vi har fået de læsere, vi ville have - vi har bare ikke fået tilstrækkeligt mange af dem, sagde LO-formand Hans Jensen ifølge Aktuelt på et pressemøde torsdag.
Hans Jensen sagde også på pressemødet, at LO fortsat vil støtte medieaktiviteter. - Men vi vil kun støtte inden for en kortere og aftalt periode. Derefter skal mediet økonomisk set hvile i sig selv.

For en række øvrige selskaber under A-Pressen, NET-Produktion, NET-Medier og NET-Redaktionen, har LO besluttet, at der skal findes en varig løsning inden for en overskuelig fremtid. For ungdomsmagasinet Tjeck blev det besluttet at videreføre bladet uændret, da det giver overskud.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs