MediaWatch

Telefonnumre som internet-adresser

En af fordelene ved at samkøre de to kommunikationsformer er, at det bliver muligt at ringe fra computere til telefoner og omvendt. Dette kan åbne for nye kommunikationsmuligheder og øge konkurrencen mellem teleoperatører og Internetoperatører, ved at gøre det muligt for den såkaldte IP-telefoni at tage fart, mener styrelsen.

- I Sverige findes der gode forudsætninger for at være tidligt ude med at koble tele- og internet-trafikken sammen, så det bliver muligt at ringe mellem pc og telefon, siger Nils Gunnar Billinger, generaldirektör i Post & Telestyrelsen.

De forudsætninger er blandt andet en stor pc-udbredelse og IT-modenhed. Ikke mindst skal både svenske tele- og internetoperatører være interesserede i at deltage i forsøgene med at oversætte telefonnumre til domænenavne. Hele oversættelsen sker automatisk og brugerne kan anvende de gammelkendte telefonnumre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs