MediaWatch

Nasdaq tilbage i det negative spor

En indtjeningsadvarsel fra American Express, der faldt næsten 4 procent bidrog til den negative stemning og var medvirkende til at bringe bluechips-indekset Dow Jones 1 procent lavere i 9.777,93.

Kursfaldene kom, efter at aktierne under svag handel havde ligget i plus om formiddagen, hvorefter en salgsbølge slog igennem. Herudover bidrog den spændte situation med Kina omkring det nødlandede amerikanske spionfly til usikkerheden.

De investorer, der havde håbet på at det værste var overstået på markederne med de seneste ugers fald, blev endnu engang skuffede. Nasdaq-indekset nåede i 1769,66 et nyt lavpunkt inden for børsdagen.

Der forventes flere nye profitwarnings i ugens løb, og medio april vil virksomhedernes realiserede første kvartalsresultater begynde at strømme ind. Oveni kommer så den generelle usikkerhed om US-økonomiens tilstand. Her bidrog den tidligere finansminister Lawrence Summers mandag til den sure stemning, idet han udtalte, at han ikke forventer, at økonomien vil tage en hurtig genrejsning fra den nuværende afmatning.

Imidlertid var der lidt trøst at hente i mandagens NAPM-indeks, der var en anelse mere positivt end Wall Street-analytikerne havde forventet. Om end indekset viste kontraktion i fremstillingssektoren for ottende måned i træk, så var marts-tallet lidt højere end forventet og pegede på, at fremstillingssektoren måske har set det værste.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs