MediaWatch

EU overvejer Microsoft-sag

Konkurrence kommissæren er netop ved at afslutte evalueringen af Microsofts omkring 9.000 sider lange forsvar, som blev indleveret i november 2000. Monti udtaler, at han på nuværende stadie ikke er overbevist om, at Microsofts software strategi og dets markedsadfærd er med til at sikre et konkurrencemæssigt marked, skriver Financial Times.

Embedsmænd har overvejet at lægge de to sager mod Microsoft sammen til én. Den ene er baseret på klager fra Microsofts rival på markedet for server software, Sun Microsystems, vedrørende Windows 2000, og den anden er iværksat af EU Kommissionen vedrørende, om Microsoft udvider dets dominans på server markedet.

Ifølge Mario Monti er det imidlertid kun de amerikanske myndigheder, som kan tage stilling til markedsforholdende i USA, mens EU Kommissionen kun kan beskæftige sig med konkurrencesituationen i EU.

Microsoft vil få mulighed for at forsvare sig på et senere tidspunkt, når EU Kommissionens konkurrenceafdeling organiserer en høring om sagen.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs