MediaWatch

EU overvejer Microsoft-sag

Konkurrence kommissæren er netop ved at afslutte evalueringen af Microsofts omkring 9.000 sider lange forsvar, som blev indleveret i november 2000. Monti udtaler, at han på nuværende stadie ikke er overbevist om, at Microsofts software strategi og dets markedsadfærd er med til at sikre et konkurrencemæssigt marked, skriver Financial Times.

Embedsmænd har overvejet at lægge de to sager mod Microsoft sammen til én. Den ene er baseret på klager fra Microsofts rival på markedet for server software, Sun Microsystems, vedrørende Windows 2000, og den anden er iværksat af EU Kommissionen vedrørende, om Microsoft udvider dets dominans på server markedet.

Ifølge Mario Monti er det imidlertid kun de amerikanske myndigheder, som kan tage stilling til markedsforholdende i USA, mens EU Kommissionen kun kan beskæftige sig med konkurrencesituationen i EU.

Microsoft vil få mulighed for at forsvare sig på et senere tidspunkt, når EU Kommissionens konkurrenceafdeling organiserer en høring om sagen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs